Værd at vide om syning

Syning har altid været et udbredt og brugbart håndarbejde, og har inden for de seneste år opnået endnu mere popularitet grundet tidens trends i forbindelse med up- og recycling af tøj og stof. Syning af morderne tøj og tilbehør ved brug af gammelt sengetøj, gardiner m.m. bliver set mere og mere hos diverse modebloggere på de sociale medier, hvorfor flere unge også er begyndt at få interessen.

I dag bruger mange syning som en afslappende hobby til at skrue ned for den hurtige fart i hverdagen og til at få brugt sin kreativitet. Om du er til genbrugsprojekter, nye fund, svært eller let, vil du altid kunne finde lige netop de syopgaver som passer dig. Fælles for det hele er, at du får et håndlavet stykke håndværk som er unikt og som der ikke findes flere af.

Mangler du inspiration til hvilke syprojekter du kan gå i gang med, eller ønsker du at få et indblik i populære trends, kan du med fordel tage et kig i magasinerne Burda Syle og Alt om Håndarbejde Symagasin, som du kan købe hos AOH Create her. Burda er verdens største og ældste sy- og modemagasin, hvor du kan læse om emner som mode, indretning m.m. alt sammen med syning i fokus. Hertil kan du få glæde af symønstre i høj kvalitet, samt en stor mængde af stylingtips.

SYMØNSTRE HOS AOH CREATE

Hos AOH Create finder du også et hav af spændende print-selv symønstre fra magasinerne Burda Syle og Alt om Håndarbejde Symagasin, du kan kaste dig ud i. Du kan vælge alt mellem klassiske syprojekter som tøj, til sjove ideer som en syet tabletholder eller julepynt. Alt i alt er det op til dig at vælge hvad du kunne tænke dig at sy også lover vi, at vi har et symønster du kan bruge hos AOH Create. 

Du kan blive medlem af AOH Create her.

DET DU SKAL VIDE OM STANDARDSTØRRELSER

Symønstre er skabt på baggrund af nogle faste størrelsesstandarder og derfor kan det være en god idé at overveje om der er nogle særlige steder der skal tilrettes. Da størrelsesvariationen er begrænset, er der ikke taget højde for eventuelle nuancer, hvorfor det er op til dig at forfine symønstrene. Dette skal du dog ikke lade sig skræmme af, da du hos AOH Create finder symønstre af høj kvalitet som du nemt kan tilpasse, hvis det bliver nødvendigt.

Overvej derfor altid om der er eventuelle steder som skal rettes til og gør dette inden du går i gang med at sy, da det kan være udfordrende at fixe undervejs. På den måde sikrer du dig, at du får det samme resultat som angivet i sømønstret, men som er tilpasset lige netop den krop der syes til. Alt i alt skal du altså bruge et symønster som et stærkt fundament som du gerne på justere på alt efter behov.

HVAD SKAL JEG BRUGE FOR AT KOMME I GANG?

Har vi fanget din interesse for syning og har du fået lyst til at forsøge dig med et eller flere af AOH Creates symønstre, skal du sikre dig, at du har alt hvad du skal bruge.

Først og fremmest skal du naturligvis bruge en symaskine. Der er nogle opskrifter du kan sy i hånden, men vi anbefaler, at du investerer i en god symaskine for at få det bedste og mest professionelle resultat. Jo mere komplicerede symønster du vælger, jo svære bliver det at gøre i hånden, og resultatet du får, vil være en helt anden end angivet på billedet.

Når det kommer til diverse redskaber og værktøjer der benyttes i forbindelse med syning, er udvalget uendelig stort, og du kan altid tilføje nyt til samlingen. Mange af disse værktøjer er dog ikke nødvendige og derfor anbefaler vi, at du køber det mest fundamentale til at begynde med. Dette inkluderer eksempelvis en god stofsaks, som du alene bruger til at klippe i stof. Dertil også sytråd af god kvalitet, et langt målebånd og knappenåle. Derudover er det en god idé også at få købt en opsprætter, som i mange situationer er uundværlig. Særligt, hvis du er nybegynder, kommer du til at lave en masse syningsfejl, som der skal rettes op på. Med opsprætteren kan du som ordet antyder, sprætte disse fejl op og lave syningen på ny.

SYMØNSTRE TIL KVINDER

Har du lyst til at kaste dig ud i et spændende syprojekt til en kvinde, finder du hos os mange inspirerende symønstre, som kan hjælpe dig med at komme i gang. Her er der både muligheder for dig som gerne vil i gang med et mindre projekt og til dig som har mod på noget mere komplekst. Vælg eksempelvis at sy en pencilskirt som har en forholdsvis let syopskrift og dertil en fin bluse med feminine detaljer. Kan du sætte mere tid af, kan du også kigge på vores forskellige syopskrifter til jakker, hvor du både finder trenchcoatskorte jakker eller en r

SYMØNSTRE TIL BØRN OG BABY

På AOH Create, finder du mange sjove syopskrifter til små og store børn. Skal du sy en fin gave til en baby, kan du eksempelvis bruge vores opskrift på et par smækbukser der er søde til både piger og drenge. 

Har du større børn du gerne vil sy noget spændende til, finder du også her et bredt udvalg af syopskrifter. Kast dig eksempelvis ud i en buksedragt eller en bluse med sjove tilføjelser som en fin krave. Er det til en pige kan du blandt andet vælge en af de mange nederdele varianter eller en sød kjole med lommer.

TILBEHØR TIL BÅDE DIG OG DIN BOLIG 

Vil du begive dig ud i et anderledes projekt, kan du tage et kig på de mange symønstre til forskelligt tilbehør til både dig og dit hjem. Er det boligen som skal piftes op, kan du overveje at sy nye sofapuder eller måske fine dækkeservietter til spisebordet. Du finder naturligvis også helt klassiske syopskrifter hos AOH Create, som eksempelvis forskelligt julepynt.

Tilbehør behøves ikke nødvendigvis kun at være til din bolig, men kan også være til dig selv eller en du holder af. Prøv kræfterne af med en toilettaske eller et smart løbearmbånd til mobiltelefonen.

SYMØNSTRE TIL BEGYNDERE

Er du nybegynder og vil du gerne kaste dig over et syprojekt? Så er du kommet til det rette sted. Hos AOH Create finder du et stort udvalg af symønstre til begyndere fra Burda Style og Alt om Håndrabejde symagasin. Du f.eks. finde symønstre til en jakke eller et par smækbukser til en lille pige eller dreng. Eller hvad men en feminin bluse der er let at gå til?

SYMØNSTRE TIL JUL

Er der noget hyggeligere end et håndarbejdeprojekt når julen nærmer sig? Det synes vi i hvert fald ikke hos AOH Create. Derfor finder du også opskrifter på både julepynt og sæsonens fineste kjoler til årstidens fester, her på siden. Du kan kaste dig over et fint julenisse slag til familiens yngste der giver fantasien frit spil eller hvad med et nyt juletræstæppe?

GRATIS SYMØNSTRE

Hos AOH Create finder du et bredt udvalg af gratis symønstre i professionel kvalitet – lige til at printe ud til kreativ udfoldelse. Du kan finde små smagsprøver på, hvad vi har at tilbyde inden for kreative projekter og større projekter, der kan inspirere og give lyst til at prøve mere. Hvad med f.eks. at sy en nye dækkeservietter og bordskånere til spisebordet?

Hver måned får modtagere af vores nyhedsbrev både et gratis symønster og en gratis strikke- eller hækleopskrift, der begge er specielt udvalgte og frit kan downloades (du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst på siden her). Det gælder altså både et fuldt PDF print-selv-snitmønster med tilhørende fremgangsmåde og en gennemarbejdet strikke- eller hækleopskrift til kvinder, børn, mænd eller tilbehør.
Det er derfor hurtigt og nemt at komme i gang med dit kreative projekt - uden ventetid.